İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili uyarılarda bulundu. Bektaş, “Fazla et tüketildiği zaman homosistein denilen bir toksit madde vücutta fazlalaşıyor. Bu da damar sağlığını bozuyor. Kalp-damar hastalığı ve inme riskini artırıyor. Eğer çok fazla miktarda et tüketildiyse, sonraki öğünde bol miktarda su içmek, yeşillik ve yoğurt tüketmek iyi gelebilir. Böylece hem sindirim rahatlar hem de vücuttaki yük azalır” dedi.
Related Posts
İstanbul’daki katliam kurbanları toprağa verildi
- Mehmet Karaman
- 3 Aralık 2024
- 2 min
- 0
İstanbul 3 ayrı ilçede yaşanan 7 kişinin katledildiği olayda hayatını kaybedenler dualarla son yolcuğuna uğurlandı.
MSB Plan Bütçe Komisyonu’nda tansiyon yükseldi
- Mehmet Karaman
- 3 Aralık 2024
- 1 min
- 0
Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) Plan Bütçe görüşmeleri sırasında, haklarında soruşturma başlatılan teğmenler için gerginlik yaşandı.
Prof. Dr. Balcı, yeniden Avrupa Sosyal Haklar Komitesi’nde
- Mehmet Karaman
- 3 Aralık 2024
- 1 min
- 0
İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Balcı, 2025-2030 dönemi için Avrupa Sosyal Haklar…