İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili uyarılarda bulundu. Bektaş, “Fazla et tüketildiği zaman homosistein denilen bir toksit madde vücutta fazlalaşıyor. Bu da damar sağlığını bozuyor. Kalp-damar hastalığı ve inme riskini artırıyor. Eğer çok fazla miktarda et tüketildiyse, sonraki öğünde bol miktarda su içmek, yeşillik ve yoğurt tüketmek iyi gelebilir. Böylece hem sindirim rahatlar hem de vücuttaki yük azalır” dedi.
Related Posts
Başkan Arı, TOKİ 5. Etap Sakinleriyle Bir Araya Geldi
- Mehmet Karaman
- 27 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Bekdik Mahallesi TOKİ 5. Etap da yaşayan vatandaşlarla bir araya…
Antalya Muratpaşa’da demokrasi için sanat
- Mehmet Karaman
- 27 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 9. Antalya Edebiyat Günleri ödül töreninde, “Sanat için merkez…
Dengesini kaybeden skuter sürücüsü otomobilin altında kaldı
- Mehmet Karaman
- 27 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Kaza, saat 20.40 sıralarında İstanbul'un Bahçelievler Kocasinan Merkez Mahallesi Mahmutbey Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre,…